Mentale opsteker voor Sporting Lokeren: Waaslanders boeken knappe overwinning op het veld van Virton

12 januari 2020 18:05

Sporting Lokeren heeft deze namiddag een knappe overwinning geboekt op het veld van Virton. Het werd 1-2. Benchaib en Amano scoorden voor de bezoekers. Het tegendoelpunt van Ribeiro Costa kwam te laat.

Bij Sporting Lokeren stond Killian Overmeire terug in de basis na een lange blessure en het gaf de andere spelers duidelijk inspiratie. Lokeren begon sterk aan de wedstrijd en ze werden meteen beloond. Lawal, vandaag als spits, zette zich goed door en gaf de bal op het juiste moment aan Benchaib. De jonge aanvallende middenvelder trapte de bal naast Moris in doel. 

Virton kwam daarna beter in de wedstrijd, maar Lokeren sloeg op het juiste moment toe. Benchaib trapte naar doel, maar Amano zette zijn voet er nog slim tegen: 0-2. Het was meteen ook de verrassende ruststand. 

Tweede helft

In de tweede helft was het al Virton wat de klok sloeg. Théo Defourny, de vervanger van Verhulst vandaag, keepte echter een prima partij. Pas op het einde werd hij geklopt door een schitterend doelpunt van Ribeiro Costa. De aansluitingstreffer kwam te laat. 

Door deze overwinning komt Sporting Lokeren op drie punten van een veilige plaats, maar het moet vooral toch een mentale opsteker zijn voor de Waaslanders. Virton kon mee op kop komen in de tweede periode, maar ze hebben het dus laten liggen. 

Nils Wens

2e klasse \\ Sporting Lokeren \\ Virton
 
 
Reacties.