Spanning troef in de onderste regionen van eerste amateurklasse: zeven (!) ploegen op een zakdoek van 3 punten

13 januari 2020 17:30

In de hoogste amateurklasse kennen we de promovendus pas na een eindronde (inclusief halvering van de punten), maar de degradanten zijn al na 30 speeldagen bekend. En dat het spannend is in de onderste regionen, dat is een groot understatement.

Van de 16 ploegen in eerste amateurklasse degraderen de laatste 3 rechtstreeks en speelt het nummer 13 een eindronde met vier ploegen van tweede amateurklasse. Het voorbije weekend deed rode lantaarn Sint-Eloois-Winkel een bijzonder slechte zaak, door te verliezen van de Lierse Kempenzonen, de voorlaatste in de stand. De achterstand van Winkel op Lierse K. bedraagt nu al acht punten.

Voor Winkel wordt het behoud een 'mission impossible'. Verder is het bloedstollend spannend onderin. Het verschil tussen het Lierse Kempenzonen -het nummer 15- en Olympic Charleroi -het nummer 7- bedraagt amper 3 punten.

Ronkende namen

Niet alleen de Pallieters deden een uitstekende zaak dit weekend. Ook Tubize, Dender, Club Luik pakten drie belangrijke punten. Liefst zeven ploegen (Winkel niet meegerekend) komen nog in aanmerking voor plaatsen 13, 14 en 15.

Voor Lierse Kempenzonen, Tubize, La Louvière-Centre, FC Liège, Dender, Dessel, Visé, RWDM en Olympic Charleroi kan het dus nog een slopend seizoen worden. Daar zitten toch enkele ronkende namen tussen, ploegen die de voorbije decennia nog op het allerhoogste niveau hebben gevoetbald.

{INSERT_RANKING}

Hannes Van Gael

Sint-Eloois-Winkel \\ Lierse Kempenzonen
 
 
Reacties.