Titelstrijd bijna beslecht? Anderlecht kan Standard in Clasico op dertien(!) punten zetten na dertien speeldagen

17 januari 2020 11:40

Het Gala van de Gouden Schoen is nog maar pas verteerd of daar is ook in het vrouwenvoetbal alweer een nieuwe speeldag. Enfin, er zijn twee inhaalwedstrijden.

Volgende week zijn er de halve finales in de Beker van België, eind januari begint de competitie dan opnieuw helemaal voor alle ploegen.

Maar op vrijdagavond zijn er alvast twee inhaalduels uit 2019, waardoor na vrijdagavond iedereen dertien van de vijfentwintig wedstrijden zal hebben gespeeld.

Kloof van dertien punten?

RSC Anderlecht neemt het in eigen huis op tegen eerste achtervolger Standard in een onvervalste Clasico. Bij een overwinning lopen ze ... dertien punten uit in het klassement. Gezien er dit jaar geen play-offs zijn (en dus ook geen halvering van de punten) zou dat halfweg de competitie zo goed als een uitgestoken hand richting titel zijn.

De KAA Gent Ladies willen dan weer op bezoek bij OH Leuven wat dichter sluipen bij Standard en wat uitlopen op Genk en Club Brugge in de strijd om plaatsen twee en drie in het klassement. OH Leuven pakte in 2019 welgeteld één punt, maar slaat in 2020 een nieuwe weg in.

Aernout Van Lindt

Standard de Liège \\ Anderlecht
 
 
Reacties.