Hoe zit het met de geloofwaardigheid van het Belgisch voetbal na 'Operatie Proper Handen'? Voetbalster zoekt het uit in masterthesis

19 januari 2020 17:13

Dejan Veljkovic, Mogi Bayat, Operatie Propere Handen: witwaspraktijken, matchfixing, ... Het nieuws sloeg in als een bom. Maar welke impact heeft dat op de geloofwaardigheid van het voetbal gehad?

Het is de insteek van een onderzoek van Jolien Martens, masterstudente criminologie aan de Universiteit van Gent en zelf ook voetbalster.

De gewezen jeugdinternational (Zulte Waregem, KAA Gent Ladies, België U19, ...) doet in het kader van haar masterproef een onderzoek naar de geloofwaardigheid van het Belgisch profvoetbal (1A en 1B) na Propere Handen.

Imagoschade?

Daarvoor zoekt ze ook mensen die een enquête daaromtrent willen invullen. Die neemt hoop en al vijf minuten in beslag en kan via DEZE LINK worden ingevuld.

"Ik wil de algemene stand van zaken onderzoeken vijftien maanden na het losbarsten van het schandaal en nagaan hoe groot de impact is op het imago van de voetbalsport", aldus Martens. 

Redactie

KAA Gent Ladies
 
 
Reacties.