Anderlecht heeft ervaren linksback uit Ligue 1 op het oog


Foto: © photonews 23 januari 2020 05:00

Anderlecht wil een spits en ook een linksback, als Elias Cobbaut verkocht geraakt tenminste. Voor die laatste positie staat de inkomende transfer al gereed. De naam is Lionel Carole...

Carole is een 28-jarige linksback van Strasbourg, die ook op linksmidden kan spelen. Hij schippert bij de Ligue 1-club tussen bank en veld, maar heeft toch al 18 matchen gespeeld dit seizoen, waarvan 15 als basisspeler. Vorig seizoen wist hij Strasbourg ook de Coupe de la Ligue te winnen. 

Hij heeft al heel wat clubs achter de gordel trouwens. Hij begon bij Nantes, dat hem al snel verkocht aan Benfica. Daar zou hij uiteindelijk niet veel spelen en werd uitgeleend aan Sedan en later verkocht aan Troyes. Vandaar ging het naar Galatasaray waarmee hij de Turkse beker zou winnen. Hij speelt sinds vorig seizoen voor Strasbourg.

Anderlecht wil de ervaren linksback halen als het Cobbaut (of iemand anders) verkocht krijgt. Het is nu ook geen overbodige luxe om twee linksbacks te hebben. Sieben Dewaele depanneerde daar lang, maar de als middenvelder opgeleide jongeling kon zich daar niet echt doorzetten.

Jupiler Pro League \\ Ligue 1 \\ Anderlecht \\ Strasbourg
 
 
 
Reacties.