Belgische voetbalbond schept klaarheid in verband met bekerfinale tussen Anderlecht en Standard: "Excuses voor het ongemak"

27 januari 2020 20:49

De bekerfinale bij de vrouwen wordt er eentje tussen Anderlecht en Standard. Op de webstek van de Belgische voetbalbond lijkt het alsof dat duel in het Lotto Park zal worden gespeeld. Maar daar is blijkbaar niks van aan.

Het waren enkele fans die het hadden opgemerkt dat bij de bekerfinale het Lotto Park als plaats stond aangegeven.

Een thuismatch voor Anderlecht dus in een bekerfinale die op neutraal terrein zou moeten plaatsvinden? Neen dus. De voetbalbond heeft inmiddels duiding gegeven op haar webstek.

Niet in het Lotto Park

"De finale vindt plaats op zondag 19 april 2020, om 15.00 uur. Waar de finale plaatsvindt, maken we later bekend. Dat zal niet in het Lotto Park zijn. Hoewel het op onze website zo aangegeven staat op dit moment."

"Omdat RSC Anderlecht thuisploeg is voor de finale, geeft het systeem de thuisbasis van paars-wit aan als stadion voor de finale. Het gaat om een technische fout. Onze excuses voor het ongemak", klinkt het. Bij andere Belgische thuiswedstrijden van Anderlecht in de Super League (Tubeke) of oefenwedstrijden (Neerpede) stond dit seizoen echter nooit het Lotto Park vermeld als thuisstadion.

Aernout Van Lindt

Standard de Liège \\ Anderlecht
 
 
Reacties.