UPDATE - BAS beslist: wedstrijd OHL-Union wordt herspeeld op zelfde dag als Charleroi - Mechelen

31 januari 2020 21:27

Het Belgische Arbitragehof voor de Sport heeft vrijdag beslist dat de wedstrijd OHL-Union dan toch herspeeld moet worden.

De wedstrijd tussen OHL-Union van een november werd na enkele lichtpannes definitief gestaakt. Door de Geschillencommissie Hoger Beroep van de KBVB werd OHL in het ongelijk gesteld, waardoor een 0-5 werd geopperd.

Het BAS oordeelt echter dat de wedstrijd toch volledig herspeeld zal moeten worden omdat 'enerzijds het scheidsrechterverslag onvoldoende gemotiveerd was om de beslissing van de scheidsrechter te rechtvaardigen en anderzijds dat de lichtpanne een geval van overmacht was.'

Veel belang heeft deze wedstrijd echter niet meer. Leuven won de eerste periode al en Union moet in het algemeen klassement niet meer vrezen om bij de laaste twee te eindigen.

UPDATE: De KBVB heeft beslist dat de wedstrijd herspeeld wordt op 11 februari. De timing is niet ideaal voor beide teams. De match valt tussen tussen de derde laatste en de voorlaatste speeldag en beide teams zijn nog in de running voor de tweede periodetitel.

Dennis Rosiers

2e klasse \\ OH Leuven \\ Union SG
 
 
Reacties.