Eleven Sports lijkt televisiecontract in de wacht te slepen, verdeelsleutel is bijna rond

10 februari 2020 21:04

De voorbije weken werd er door de Pro League onderhandeld over wie de uitzendrechten van het Belgische profvoetbal zal bemachtigen en over de verdeelsleutel van de tv-gelden voor de profclubs. Weldra wordt er witte rook verwacht.

Eleven Sports zou 103 miljoen euro hebben geboden om de tv-rechten van de Jupiler Pro League, de Proximus League en de Croky Cup in de wacht te slepen. Dat meldde Het Nieuwsblad maandagavond. Het bod van Eleven zou twee miljoen euro hoger liggen dan het gecombineerde bod van VOO, Proximus en Telenet.

De Raad van Bestuur van de Pro League zou niet alleen een nieuwe rechtenhouder gevonden hebben op de vergadering van maandagavond, ook over de verdeelsleutel van de tv-gelden zou een akkoord zijn.

Er werd nog gediscussieerd over de 23 miljoen die extra te verdelen viel in vergelijking met het vorige contract ter waarde van 80 miljoen euro. Daarvan zou nu 80% (18,4 miljoen euro) naar de G5 gaan en 20% (4,6 miljoen euro) naar de kleinere clubs, ondanks de protesten van die K19.

Jupiler Pro League \\ 1e klasse B \\ Antwerp \\ Charleroi \\ Sporting Lokeren \\ Sint-Truiden \\ Westerlo \\ Zulte Waregem \\ Cercle Brugge \\ Roeselare \\ OH Leuven \\ Union SG \\ Lommel SK \\ KV Mechelen \\ KV Kortrijk \\ Waasland-Beveren
 
 
 
Reacties.