Red Flame (24) die eerste Belgische doelpunt op groot toernooi maakte stopt als international: "Veel herinneringen"

13 februari 2020 16:16

De Belgian Red Flames zullen het in de toekomst moeten stellen zonder een talentvolle speelster. Elke Van Gorp heeft namelijk een besluit genomen over haar toekomst bij de nationale ploeg.

"Elke Van Gorp stopt als Red Flame. Werk en nationale ploeg zijn voor haar niet langer combineerbaar. Elke blijft wel actief bij haar club Anderlecht", aldus de Belgische voetbalbond in een statement.

"Tijdens haar vijfjarige interlandcarrière speelde Elke Van Gorp 30 wedstrijden voor de Red Flames waarin ze zeven keer scoorde. Vooral haar doelpunt op het EK 2017 in Nederland tegen Noorwegen blijft bij. Ze werd zo de eerste Red Flame die scoorde op een groot toernooi."

Herinneringen

Van Gorp gaat aan de slag als ergotherapeut in het ASZ van Wetteren. "Ik kijk terug naar een geweldige tijd, vol herinneringen die me altijd zullen bij blijven", aldus de kwieke flankspeelster.

"Bedankt aan alle Flames voor de mooie momenten en de fijne tijd die ik met jullie heb mogen delen en bedankt aan de hele staf en aan mijn trouwe supporters."

Aernout Van Lindt

Anderlecht
 
 
Reacties.