Lierse Kempenzonen grijpt in na rampzalige 0 op 12: clubiconen Buyens en Wils naast de kern gelaten

14 februari 2020 21:42

Er moet dringend iets gebeuren bij Lierse Kempenzonen, want zoals de club er nu voor staat stevent ze recht op degradatie naar de tweede amateurklasse af. De technische staf heeft dan ook drastisch ingegrepen in de aanloop naar het duel tegen Club Luik.

De 1-2 op het Lisp van vorige week en de 0 op 12 de voorbije maand hebben gevolgen voor enkele spelers van Lierse Kempenzonen. De technische staf, met onder meer Urbain Spaenhoven en Dirk Gyselinckx, heeft besloten om routiniers Yoni Buyens, Simon Vermeiren en Thomas Wils niet in de wedstrijdselectie voor de verplaatsing naar Club Luik op te nemen. De werd beslist "na overleg en interne gesprekken".

Het drietal heeft nochtans een grote staat van verdienste bij de club. Yoni Buyens en Wils zijn jeugdproducten van het vroegere Lierse SK en werden met de grote trom binnengehaald. Vermeiren is de man van wie de doelpunten moeten komen. De spits heeft een verleden bij onder meer OH Leuven, Beerschot en Lommel.

Lierse Kempenzonen staat met 19 punten op de voorlaatste plaats in de hoogste amateurklasse en dat is niet voldoende voor het behoud. De club heeft nog negen matchen om de scheve situatie recht te zetten.

Hannes Van Gael

Lierse SK \\ Luik FC \\ Lierse Kempenzonen
 
 
Reacties.