Maakt Club Brugge ook de buren van Cercle blij met een zege tegen Waasland-Beveren?

15 februari 2020 11:00

Op papier moet de autoritaire leider het altijd halen van de voorlaatste in de stand. Zeker in eigen huis, waar Club Brugge nog niet verloren heeft. Maar in het voetbal weet je het nooit. Zo kwam Waasland-Beveren vorig seizoen, toen ook in nood, een puntje rapen in het Jan Breydelstadion.

Club Brugge telt nog zes punten voorsprong op KAA Gent. Een kloofje van drie punten op de dichtste achtervolger is niet wat blauw-zwart voor ogen heeft na halvering van de punten, dus wil het nog alle vijf resterende matchen winnen. Te beginnen tegen het geplaagde Waasland-Beveren. De ploeg die het moeilijkst scoort.

Een Brugse zege zou overigens in heel de stad goed onthaald worden, want Cercle is in de achtervolging op Waasland-Beveren. Philippe Clement kondigde op voorhand al aan dat hij zich niet aan een hoge score verwacht. Anderzijds zou het wel deugd doen, want dit jaar scoorde blauw-zwart nog nooit meer dan twee keer.

W-B hoopt te stunten in Jan Breydel. De voorsprong op de rode lantaarn werd vorige week al gereduceerd tot zes punten en die kloof willen de Waaslanders echt niet nog kleiner zien worden. Er is ook een reactie nodig na de bijzonder povere prestatie tegen Kortrijk in eigen huis. Al is het maar om de vechtlust terug te vinden.

Selecties

Geloof je in een stunt van de bezoekers? Zet 10 euro in op Waasland-Beveren bij betFIRST en win 212,5 euro!

Jupiler Pro League \\ Club Brugge \\ Waasland-Beveren
 
 
 
Reacties.