Anderlecht mag Marc Coucke bedanken! Op deze manier hield de voorzitter Doku uit de klauwen van Liverpool

17 februari 2020 19:35

Jérémy Doku liet zich afgelopen zaterdag opmerken door een domme rode kaart te pakken op het veld van KV Mechelen. Desalniettemin heeft RSC Anderlecht goud in handen met de 17-jarige winger. Het is dankzij Marc Coucke dat hij nog op Neerpede rondloopt.

We keren eventjes terug in tijd naar januari 2018. RSC Anderlecht haalde Lazar Markovic binnen op huurbasis. De Serviër stond op dat moment bij Liverpool FC onder contract. 

Om Markovic te kunnen halen moest Herman Van Holsbeeck (op dat moment nog sportief directeur bij RSCA, nvdr.) een heel opmerkelijk document ondertekenen. The Reds kregen toestemming om te onderhandelen met... Jérémy Doku. 

Toestemming om te onderhandelen

Ook Liverpool beseft namelijk dat Doku aan de vooravond van een schitterende carrière staat. Het Laatste Nieuws weet dat ook de 17-jarige speler zelf gecharmeerd was door het aanbod van de Engelse topclub. 

Maar dat was uiteindelijk zonder Marc Coucke gerekend. De voorzitter van paars-wit ziet het enorme potentieel - lees: de cijfertjes die een verkoop zullen opbrengen - van Doku en doet er alles aan om hem te houden. 

Het is meteen de reden waarom Doku naar Belgische normen en voor zijn leeftijd een heel mooi contract heeft. En het is de reden waarom hij nu en dan eens naast de schoenen durft te lopen.

Redactie

Jupiler Pro League \\ Champions League \\ Anderlecht \\ Liverpool FC
 
 
Reacties.