Vande Walle noemt zich de ontdekker van Bodart: "Hij heeft geen zwakke plekken"


Foto: © photonews 19 februari 2020 12:35

Arnaud Bodart, de doelman van Standard, maakt steeds meer indruk. Op de vorige speeldag in Genk speelde hij alvast een prima partij. Dat Bodart nu lijkt door te breken, verrast Philippe Vande Walle niet.

Tot vorige zomer was Vande Walle zelf nog als keeperstrainer aan de slag bij Standard. "Ik mag het misschien niet op deze manier zeggen, maar ik heb Arnaud Bodart ontdekt. Ik ging af en toe naar de jeugd kijken en vond dat hij potentieel had", zegt Vande Walle aan Sporza. Er werd altijd gezegd dat hij te klein en te mager was, maar ik zag een enorme groeimarge."

De doelman moest nadien geduld oefenen om kansen te krijgen in de eerste ploeg. "Ik heb hem ontdekt toen Jankovic trainer was in Luik. Ik heb voorgesteld om Arnaud mee te nemen op stage en sindsdien is hij niet meer uit de kern geweest. Standard heeft nu een miskoop gedaan met Milinkovic-Savic en het is normaal dat Arnaud nu zijn kans krijgt als eerste doelman."

Loopbaan in het buitenland

Vande Walle vindt Bodart erg compleet. "Hij is een allroundkeeper. Hij heeft geen zwakke plekken. Hij is goed op zijn lijn en is redelijk in het luchtverkeer. Hij heeft niet de uitstraling van een vedette, maar dat hoeft ook niet. Ik raad hem aan nog 3 à 4 seizoenen in België te blijven. Dan heeft hij nog 10 jaar om een carrière in het buitenland uit te bouwen."

Jupiler Pro League \\ Standard
 
 
 
Reacties.