Kompany kijkt vooruit na dominante prestatie: "Ik hoop dat het vanaf nu genieten wordt"

24 februari 2020 06:35

Vincent Kompany scoorde zijn eerste goal van het seizoen voor Anderlecht. Dat was 15 jaar later dan zijn laatste in zijn eerste periode voor de club. "Ik blijf hier zo gelukkig", lachte hij achteraf.

Kompany geniet echt van het project dat ze bij Anderlecht gestart zijn. Het heeft zijn nodige kinderziektes, maar hij blijft er volop in geloven. "Ik was echt heel blij met mijn goal vanavond. Normaal ben ik ook heel trots als we de nul houden of als ik met een tackle een tegengoal kan vermijden, maar dit was voor mij toch een soort mijlpaal. Ik wou hier graag scoren, voor dit publiek", zei hij. 

"Hier scoren was een jongensdroom toen ik hier als 6-jarige begon en het blijft een droom op mijn 33e. Ik blijf hier zo gelukkig. Elke minuut dat ik hier mag spelen, ben ik dankbaar."

We staan niet op deze plaats omdat we slecht speelden tegen Gent of Club Brugge

Eindelijk eens een overtuigende prestatie met veel doelpunten. "We hebben dit seizoen al veel matchen gespeeld waarin we dominant waren, met veel balbezit en veel kansen, maar scoren lukte niet. Vandaag vlogen de ballen wel binnen."

"Ik hoop dat het nu genieten wordt. We hebben altijd de bal, zetten hoog druk, creëren veel kansen, ... We moeten onszelf geen druk opleggen, maar gewoon in de 16 komen en afwerken. We staan niet op deze plaats omdat we slecht gespeeld hebben tegen Gent, Genk of Club Brugge. Wel omdat we tegen ploegen als Waasland-Beveren en Cercle Brugge niet snel genoeg konden scoren."

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ Eupen
 
 
Reacties.