Schitterende anekdote over Mbokani: "Hij broste op afzondering, maar zei wel nog dat hij ons de titel zou schenken"

27 februari 2020 20:26

Dieumerci Mbokani gooit op zijn vierendertigste hoge ogen bij Antwerp FC. Volgens velen had de Congolees een pak meer uit zijn carrière kunnen halen. Gregory Dufer met een pakkende én hilarische anekdote op de proppen.

In het seizoen 2009-2010 pakte Standard de titel na testwedstrijden tegen RSC Anderlecht. “Ik herinner me een fameuze scène op de vooravond van de beslissende wedstrijd.”

“Hij broste gewoon op afzondering”, lacht Gregory Dufer in Sport/Voetbalmagazine. “We waren aangekomen op de Académie omdat we daar moesten overnachten. Plots zei Mbokani dat hij naar huis ging.”

“Hij zei er wel nog bij dat hij ons de dag nadien de titel zou schenken. Michel Preud’homme zette hem ook in de basis voor titelmatch. Dieumerci was onmisbaar voor ons. En hij maakte de doelpunten die ons de titel opleverden.”

Mbokani nam soms enkele dagen verlof na een internationale wedstrijd. Bij een echte topclub schuift de coach je dan onmiddellijk aan de kant - Gregory Dufer

“Zo’n stunts worden echter niet geduld in de grotere competities”, weet Dufer waar het vervolgens misliep voor de Congolees. “Mbokani nam soms enkele dagen verlof na een internationale wedstrijd. Bij een echte topclub schuift de coach je dan onmiddellijk aan de kant.”

Redactie

Jupiler Pro League \\ Antwerp \\ Standard
 
 
Reacties.