Hoogspanning in Lommel-Roeselare: wie wordt de tegenstander van Lokeren in POIII

28 februari 2020 11:00

Op de laatste speeldag van de reguliere competitie in 1B ontvangt Lommel Roeselare. Een match met een torenhoge inzet, want een van deze twee ploegen wordt de tegenstander van Lokeren in de hemeltergende play-downs. Het belooft dan ook een spannende avond te worden in het Soevereinstadion.

Lommel was vorige week een tijdlang virtueel geplaatst voor POII. Helaas voor de Limburgers werd het doelpunt van Aabbou uitgewist door twee doelpunten van Noubissi. Toch beschikt Lommel vrijdagavond over de beste papieren. Een gelijkspel volstaat immers voor de troepen van Peter Maes om plaats zes veilig te stellen en zo POIII te ontlopen. Lommel bouwde onder Maes een ijzersterke thuisreputatie op, met onder meer overwinningen tegen Beerschot en OHL. Met de recente twee op vijftien draait het de laatste weken minder vlot voor de Limburgers, al waren de tegenstanders niet van de minste.

Voor Roeselare is de opdracht even duidelijk als zwaar: de West-Vlamingen moeten winnen om over Lommel naar plaats zes in de rangschikking te klimmen. Makkelijker gezegd dan gedaan, want Roeselare kon amper een keer winnen buitenshuis dit seizoen. Bovendien wachten ze al negen wedstrijden op een zege (zeven keer gelijk en twee keer verloren).

Het belooft hoe dan ook een avond vol suspens te worden in Lommel. Trekken de mannen van Peter Maes en het langste eind, of zorgt Roeselare voor een klein mirakel? Het antwoord krijgen we vrijdagavond iets voor half elf te weten.

{INSERT_RANKING}

Denk je dat Roeselare ontsnapt aan POIII en gaat winnen op Lommel? Waag uw kans en krijg bijna drie keer uw inzet terug.

Dennis Rosiers

2e klasse \\ Roeselare \\ Lommel SK
 
 
Reacties.