Er moest Philippe Clement iets van het hart na derbyzege: "Ik hoop dat de personen die dat beweren naar de fase met Rits hebben gekeken"

07 maart 2020 23:45

Club Brugge pakte een belangrijke zege in de derby tegen Cercle en heeft zo al 70 punten verzameld in de reguliere competitie. Toch moest er coach Philippe Clement ook iets van het hart na de derbyzege.

"Dit is een heel belangrijke overwinning voor ons", beseft Philippe Clement. Daarin bijgestaan door Hans Vanaken, die sprak van een perfecte avond.

"Al zullen we het tegendoelpunt wel nog moeten analyseren om niet meer dat soort fouten te maken. We leunden wat te veel achteruit na de 2-0", vond de goalgetter en meervoudig Gouden Schoen.

Structurele bevoordeling?

Clement van zijn kant wilde aan de vooravond van de play-offs wel nog iets kwijt: "Er leeft een perceptie dat we structureel bevoordeeld zouden worden door de arbitrage. Wel: ik hoop dat zij hebben gekeken vanavond en de fase met Rits hebben gezien."

"Hij kan toch moeilijk zijn arm tussen zijn ribben steken? Door dat soort kritiek kan het nog een lang seizoen worden ..."

Aernout Van Lindt

Jupiler Pro League \\ Club Brugge \\ Cercle Brugge
 
 
Reacties.