'Lokeren failliet als het binnen tien dagen geen vier of vijf miljoen vindt'

13 maart 2020 18:07

De tijd om geld te vinden dringt meer dan ooit voor Lokeren. Als de club tegen 23 geen vier tot vijf miljoen vindt, wordt ze waarschijnlijk failliet verklaard. Dat vertelde Kris Goeman, één van de voorlopige bewindvoerders aan Sporza.

"Ik en mijn collega hebben de situatie nagekeken en kunnen alleen maar vaststellen dat de financiële problemen zeer ernstig zijn”, aldus Goeman. “Wij moeten de beoordeling maken of de club failliet zou zijn of niet. Dat hebben we gedaan en we denken dat dat op dit moment effectief zo is."

"Daarom hebben wij de venootschap Sporting Lokeren gedagvaardigd voor de zitting van 23 maart voor de ondernemingsrechtbank. Die moet zich dan uitspreken over onze vraag om Lokeren al dan niet failliet te verklaren."

"Tot 23 maart kan er een oplossing worden gevonden. Als voorzitter Louis De Vries andere instanties kan vinden om 4 à 5 miljoen euro te investeren om openstaande schulden te verheffen."

"Dan zou de club gered kunnen worden. Anders zal naar alle waarschijnlijkheid de ondernemeningsrechtbank Sporting Lokeren failliet verklaren. Op dit moment is de club absoluut virtueel failliet."

Hannes Van Gael

Sporting Lokeren
 
 
Reacties.