CEO Pro League: "Er is geen andere mogelijkheid dan het EK uit te stellen"


Foto: © photonews 16 maart 2020 16:03

Volgens Pierre François, de CEO van de Pro League, is er geen andere mogelijkheid dan het EK uit te stellen vanwege het coronavirus. "Als de situatie meezit, hoop ik dat we eind april de competitie hervatten, maar dan moet het EK uitgesteld worden."

Pierre François was zondag te gast bij Week-End Sportif van de RTBF om de gevolgen van het coronavirus voor het Belgische voetbal te bespreken. Vorige week donderdag werd er beslist om de 30e speeldag in de Jupiler Pro League door te laten gaan, maar 's avonds werd er al op die beslissing teruggekomen om de speeldag volledig af te gelasten en de competitie op te schorten.

Maar dag per dag lijkt het duidelijk te worden dat het coronavirus niet snel weg zal zijn, zal de rest van de competitie nog wel gespeeld worden? "Het doel blijft om te blijven spelen, " steekt François van wal. "Maar enkel als de omstandigheden het toelaten. De 30e speeldag spelen zou leuk zijn, maar er zijn nog geen ideeën om de stand te behouden na de 30e speeldag en geen play-offs te spelen", stelt hij de voetbalfan gerust.

Dinsdag staat er een vergadering van de UEFA op het programma om het vervolg van de Europese competities te bespreken, alsook het EK dat deze zomer gepland staat. Italië vroeg zondag al om het EK uit te stellen. Ook François begrijpt die beslissing: "Veel landen willen het EK uitstellen. Het is duidelijk dat er bijna geen enkele andere optie is als je de nationale competities wil uitspelen."

België
 
 
 
Reacties.