Zo snel kan het gaan: "35 procent van de club is besmet"

17 maart 2020 07:37

Onder alle Europese clubs is Valencia het ergst getroffen door het coronavirus. Eerder werd al bekend dat er vijf werknemers/spelers van de club besmet waren. Maar het is allemaal nog erger geworden.

Valencia heeft iedereen bij de club laten testen en laat nu weten dat 35 procent van alle mensen bij de club positief heeft getest. Het gaat daarbij over zowel spelers als bedienden. Bij de nieuwe besmettingen waren er geen symptomen van het virus te merken. 

Valencia heeft meer besmettingen van het coronavirus geconstateerd. De club uit LaLiga laat maandagavond via de officiële kanalen weten dat liefst 35 procent van de afgenomen tests bij het complete personeel positief is teruggekomen. Het gaat om zowel spelers als medewerkers van de club. Bij geen van de nieuwe gevallen was er sprake van aantoonbare symptomen van het virus.

Er is al veel kritiek gekomen op de UEFA intussen. Vorige week dinsdag speelde Valencia tegen Atalanta in de Champions League. Ook bij de club van Timothy Castagne zijn er heel wat positieve gevallen en heel de ploeg zit in quarantaine."“We mogen niet meer naar buiten, omdat we in aanraking zijn geweest met de spelers van Valencia”, aldus Marten De Roon. 

Johan Walckiers

La Liga \\ Valencia CF
 
 
Reacties.