Ploegdokter KAA Gent Ladies heeft belangrijke boodschap: "Sporten belangrijk, maar doe het alleen"

17 maart 2020 16:29

De KAA Gent Ladies komen de eerstvolgende weken niet in actie door het Corona-virus. Toch heeft de clubarts een belangrijke boodschap.

"Ik vraag met aandrang om jullie sociale contacten zoveel als mogelijk te beperken. We weten op dit moment onvoldoende over het virus en de agressiviteit ervan. Ook als je geen symptomen vertoont, kan je drager zijn en dit doorgeven aan anderen, die het op hun beurt weer doorgeven aan anderen." 

"Zo bestaat het gevaar dat de meest kwetsbaren van onze bevolking, ongewild, besmet geraken met het virus. Niet alleen ouderen kunnen zware gevolgen ondervinden van de besmetting, ook twintigers of dertigers kunnen zwaar ziek zijn en in het ziekenhuis terechtkomen", is Ella Staelens duidelijk in een boodschap op de webstek van de KAA Gent Ladies.

Sporten? Alleen

Sporten blijft belangrijk, ook in deze Corona-tijden: "Uiteraard blijft het belangrijk om in deze tijden te blijven bewegen en ik raad jullie ook ten zeerste aan deze tijd nuttig te gebruiken om de basisconditie op peil te houden, jullie balgevoel te onderhouden en eventueel te werken aan letselpreventie."

"MAAR DOE DIT ALLEEN. Spreek dus niet af met teamgenoten of vrienden om een matchke te gaan spelen, blijf thuis en doe dit in je eigen tuin of op een RUSTIG veldje met zo weinig mogelijk anderen in de buurt."

Aernout Van Lindt

KAA Gent Ladies
 
 
Reacties.