UPDATE: 'Acht teams zijn in orde met hun licentie, Anderlecht en KV Mechelen wachten af'

18 maart 2020 15:22

Met het Corona-virus zou men het haast vergeten, maar het is in deze maand ook tijd voor het uitreiken van de licenties voor het profvoetbal volgend seizoen. Enkele clubs ontvingen al positief nieuws.

De deadline om nog stukken toe te voegen aan het dossier teneinde een proflicentie voor 1B, 1A en Europees voetbal te bekomen was dinsdag 17 maart.

Acht clubs kunnen al ademhalen

Een eerste evaluatie volgt nu, op donderdag 19 maart worden dan de eerste rapporten uitgesproken en kunnen de clubs extra stukken toevoegen om zich eind maart of begin april te gaan verantwoorden.

AA Gent kreeg eerder al positief nieuws, volgens Sporza mogen ook Cercle Brugge, Antwerp en Zulte Waregem alvast juichen. 

UPDATE 15u20

Ook Genk, Waasland-Beveren, STVV en Kortrijk zouden in orde zijn. Club Brugge, Moeskroen en Eupen hebben nog geen nieuws gekregen. Anderlecht en KV Mechelen moeten wellicht voor de commissie verschijnen voor hier en daar wat extra uitleg, maar ze kregen allebei al positief advies.

KV Oostende onthield zich van commentaar bij Sporza. Wat de eerste klasse B betreft moet OHL nog zaken aan het dossier toevoegen. Zij zijn er met andere woorden nog niet. Ook Lommel zal bijkomende vragen krijgen.

Aernout Van Lindt

Jupiler Pro League \\ 2e klasse \\ Beker van België \\ Antwerp \\ KAA Gent \\ Zulte Waregem \\ Cercle Brugge \\ OH Leuven
 
 
Reacties.