Vandaag geen CL, maar wat gebeurde er in het verleden op 18 maart? Bekerzege voor Essevee, een historische Europese avond en een hattrick voor Leya Iseka bij Anderlecht


Foto: © photonews 18 maart 2020 20:32

Bayern München - Chelsea of Barcelona - Napoli? Twee wedstrijden die we vanavond niet te zien zullen krijgen. Maar wat gebeurde er op 18 maart doorheen de voetbalgeschiedenis? Toch wel heel wat, zo blijkt.

18 maart ... 2017

Drie jaar geleden zat uw redacteur op 18 maart in het Koning Boudewijnstadion voor de finale tussen Zulte Waregem en KV Oostende.

Dat leverde een erg pittige wedstrijd op, die uiteindelijk eindigde in een 3-3 gelijkspel. Hamalainen scoorde de beslissende strafschop en Essevee werd gek ...

18 maart ... 2015

In de Champions League stonden enkele pittige duels op het programma vijf jaar geleden, maar ook in de Youth League werd gevoetbald.

Anderlecht haalde het daarin met 5-0 van Porto. Leya Iseka zorgde onder meer voor een hattrick, ook Svilar, Kawaya, Lukebakio en Faes zaten in de selectie. Paars-wit zou dat seizoen de halve finales van de Youth League bereiken.

18 maart ... 2010 (2x)

Een wonderlijke avond in de Europa League voor het Belgisch voetbal, want liefst twee ploegen waren nog actief op 18 maart 2010.

Zowel Anderlecht als Standard wonnen hun terugwedstrijd, enkel voor Standard was dat voldoende om ook de volgende ronde te bereiken - met dank aan ene Mbokani op assist van Bolat.

18 maart ... 2001

Ajax speelt in de Eredivisie tegen Sparta Rotterdam en wint ... met 9-0. Shota Arveladze heeft een begenadigde dag en scoort vier keer.

De score voor de Ajacieden werd geopend door Wamberto, die doorheen zijn carrière speelde bij Standard en Bergen.

Jupiler Pro League \\ Beker van België \\ Anderlecht \\ Antwerp \\ Standard \\ Zulte Waregem \\ KV Oostende
 
 
 
Reacties.