Zo werd Antwerp overtuigd om mee in het tv-contract te stappen

19 maart 2020 06:56

Antwerp stapte woensdag 19 maart als laatste profclub mee in het verhaal van de collectieve verkoopt van de uitzendrechten. Dat ging echter niet zonder slag of stoot.

De club behoort per definitie niet tot de G5 en dat betekent een kleiner deel van de koek (103 miljoen euro). Daar legde de Great Old zich niet bij neer en er volgden onderhandelingen waarin alle partijen water bij de wijn deden.

Maar Antwerp haalde voor een deel zijn slag wel thuis. Zo krijgt het de komende twee jaar 750.000 extra uit de totale pot, weet Het Nieuwsblad. Een nuloperatie, want binnen drie en vier jaar, moet het datzelfde bedrag terug storten. Tegen dan hoopt de club ook per definitie tot de G5 te behoren en veel meer dan 750.000 euro te krijgen.

Ten slotte hangt er vanaf nu ook een financiële vergoeding aan vast als een club die niet tot de G5 behoort play-off 1 haalt. Als het om één club gaat, krijgt die 1 miljoen euro. Gaat het om twee of meer clubs, dan wordt een bedrag van 1,2 miljoen verdeeld onder die clubs.

Dennis Rosiers

Beker van België \\ Antwerp
 
 
Reacties.