Toptalent van AC Milan ontbond contract nadat hooligans ex-ploegmaats aanvielen met strijkijzer... en moet nu zelf 16,5 miljoen euro dokken

19 maart 2020 14:16

Rafael Leão ontbond in de zomer van 2018 zijn contract bij het Portugese Sporting Lissabon nadat hooligans het trainingscentrum van de club bestormden. De spits krijgt daar nu de rekening voor gepresenteerd.

Leão had nog maar vijf wedstrijden gespeeld voor de hoofdmacht van de Portugese topclub, toen hooligans gewapend met riemen en strijkijzers het oefencomplex binnendrongen. Ze takelden een aantal ploegmaats van Leão toe en brachten grote vernielingen aan.

De Portugees was zwaar onder de indruk van het voorval, ontbond zijn contract en tekende voor het Franse Lille. Dat verkocht hem deze zomer voor 23 miljoen aan AC Milan.

Sporting Lissabon liet het daar echter niet bij en trok naar de rechtbank. Die stelde de club nu in het gelijk en veroordeelde Leão tot een boete van 16,5 miljoen euro. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

De spits met Angolese roots zou op dit moment ongeveer anderhalf miljoen euro per jaar verdienen. De boete bedraagt dus zo’n elf jaarsalarissen. Wellicht gaat hij in beroep. 

Kevin Vanbuggenhout

Serie A \\ AC Milan \\ Sporting Lissabon
 
 
Reacties.