UEFA-voorzitter looft solidariteit in Europese voetbal: "De Europese Unie kan een voorbeeld nemen aan ons crisismanagement"

22 maart 2020 09:53

De voetbalfederaties zullen zwaar getroffen worden door de coronacrisis, maar geen enkele zo zwaar als de UEFA. Dat heeft voorzitter Aleksander Ceferin gezegd in een interview.

Afgelopen week werd beslist om het EK één jaar op te schuiven om de nationale competities de kans te geven afgewerkt te worden. "Het EK is ons grootste vlaggenschip en wij hebben het grootste offer gebracht", zegt voorzitter Aleksander Ceferin in Welt am Sonntag. "Het is ook duidelijk dat de UEFA door dit uitstel honderden miljoenen euro's zal verliezen."

De UEFA vroeg een compensatie, maar het is nog niet duidelijk of die er komt. "Er is ons enkel beloofd dat er - indien nodig - solidariteit getoond zal worden. Dat is alles en dat lijkt me genoeg voor nu."

"De Europese Unie kan een voorbeeld nemen aan ons crisismanagement. De solidariteit die getoond wordt in het internationale voetbal kan een rolmodel zijn. Het is jammer dat er in de EU geen gecoördineerde aanpak is."

België
 
 
 
Reacties.