Het rapport van de redactie: 10 - Moeskroen kwam nooit in de problemen ondanks resem vertrokken sleutelpionnen

27 maart 2020 10:00

Onze redactie is niet blijven stilzitten in afwachting van de slotspeeldag, als die er überhaupt nog komt. Aangezien er nog weinig aan de stand zal veranderen hebben we per ploeg een balans opgemaakt en ze vergeleken met onze prognose. Vandaag is het aan het nummer 10: Moeskroen.

Transfers

Laten we beginnen met de waslijst aan vertrokken spelers die in het vorige seizoen deel uitmaakten van de indrukwekkende reeks na Nieuwjaar: Amallah, Vojvoda, Dussenne (alle drie naar Standard), Leye (gestopt), Benson, Friede en Awoniyi (alle drie einde huur). En mirakelman Bernd Storck niet te vergeten.

Diens landgenoot en opvolger Bernd Hollerbach moest het met minder middelen doen, al zat Moeskroen niet stil tijdens de zomer. Huurlingen en transfervrije spelers kwamen in grote getale binnen en daar zat kwaliteit tussen. Denk maar aan huurspelers Aleix Garcia (Man City), Kevin Wimmer (Stoke), Stipe Perica (Udinese) en Diogo Quieros (Porto). Ook de gratis opgepikte Deni Hocko was een voltreffer.

Waar kon het beter?

Ondanks de vertrokken sleutelpionnen slaagde Hollerbach in om het enthousiasme van vorig seizoen (play-off 2 niet meegerekend) te behouden. We waren eind september en de Henegouwers hadden nog maar een verliespartij laten noteren. Tot Nieuwjaar kwamen er nog vier bij, daarna ging het steil bergaf, maar over het behoud moesten les Hurlus voor de rest van het seizoen niet meer wakker liggen.

Dat is net wat ze op Moeskroen willen: een seizoen zonder degradatiezorgen. Missie geslaagd dus, maar daar moeten we wel een kanttekening bij maken. Zijn ze niet te afhankelijk van hun huurlingen. Uiteraard is het niet verboden om op die manier veel spelers binnen te halen. Maar de kwaliteit van die huurlingen moest maar eens tegenvallen…

Prognose vs realiteit

De vele vertrekkers wogen zwaar door in onze prognose. Moeskroen deed het uiteindelijk veel beter dan de vijftiende plaats die we hadden voorspeld. Die prognose dateerde wel van 15 juli. Wimmer, Garcia, Perica en Diogo arriveerden pas eind augustus of begin september…


Deze rapporten verschenen al in onze reeks:
16 - Waasland-Beveren boet in op kwaliteit na een seizoen met 27 punten
15 - KV Oostende kon gebrek aan budget niet compenseren 
14 - Cercle Brugge redt het niet met alleen maar (Monaco-)huurlingen
13 - Eupen voldeed volledig aan de verwachtingen: niet goed, maar zonder problemen erin gebleven
12 - STVV maakt ambities niet waar dankzij willekeurig transferbeleid en rampzalig rapport tegen de laagvliegers
11 - KV Kortrijk miste aanvallende slagkracht (en Avenatti) om zich te mengen voor de top-6

Hannes Van Gael

Jupiler Pro League \\ Moeskroen
 
 
Reacties.