Het rapport van de redactie: 9 - Een dramatische week legde handicap op alle doelen, herbronning volop bezig

27 maart 2020 14:32

Onze redactie is niet blijven stilzitten in afwachting van de slotspeeldag, als die er überhaupt nog komt. Aangezien er nog weinig aan de stand zal veranderen hebben we per ploeg een balans opgemaakt en ze vergeleken met onze prognose. Vandaag is het aan het nummer 9: Zulte Waregem.

Transfers

Zulte Waregem is een ploeg die elk jaar opnieuw wat moet bouwen. Vorig seizoen werd er hier en daar een miskoop gedaan en dus moesten heel wat spelers een andere oplossing vinden. Bovendien verdwenen met Bongonda, Harbaoui en De Pauw heel wat doelpunten en assists aan de Gaverbeek.

Er werden vervangers binnengehaald in alle linies. Olivier Deschacht kwam rust en ervaring brengen in de defensie, waar ook Gideon Mensah zich steeds meer liet zien op de linkerflank. Met Govea en Sissako was er extra stootkracht op het middenveld en voorin hadden Larin en Berahino, net als Öberlin en Bruno.

Waar kon het beter?

Het probleem van Essevee? Ze kregen niet echt een constante in het seizoen en verloren in enkele cruciale weken de pedalen een beetje, waardoor de doelen die vooropgesteld werden - meespelen om play-off 1 en de bekerfinale halen - net niet werden gehaald.

Deschacht, Pletinckx en ook Baudry: achterin vielen er vele blessures te noteren. Voorin waren Larin, Öberlin en Berahino dan weer een te lange tijd net niet genoeg in vorm om het verschil te maken. De nederlaag in de halve finales van de Beker tegen Club Brugge deed de jus uit de benen verdwijnen.

Er zat zeker meer in voor Zulte Waregem, maar er wordt wel al verder gedacht. De technische staf zal worden omgevormd om Francky Dury meer ruggensteun te geven qua veldcoaches, waardoor hij mogelijk nog iets meer als manager naar Engels model zal kunnen opereren.

Prognose vs realiteit

We hadden juist voorspeld dat Zulte Waregem play-off 1 niet zou halen en dat ze wel een makkelijker seizoen zouden draaien dan vorig jaar en hadden Essevee op plek 8 gezet. De prognose vooral kan u HIER nog eens lezen.

In de realiteit had het echter ook helemaal anders kunnen lopen en is play-off 1 een tijdje dichterbij geweest dan de prognose vooraf had doen vermoeden. 


Deze rapporten verschenen al in onze reeks:
16 - Waasland-Beveren boet in op kwaliteit na een seizoen met 27 punten
15 - KV Oostende kon gebrek aan budget niet compenseren 
14 - Cercle Brugge redt het niet met alleen maar (Monaco-)huurlingen
13 - Eupen voldeed volledig aan de verwachtingen: niet goed, maar zonder problemen erin gebleven
12 - STVV maakt ambities niet waar dankzij willekeurig transferbeleid en rampzalig rapport tegen de laagvliegers
11 - KV Kortrijk miste aanvallende slagkracht (en Avenatti) om zich te mengen voor de top-6
10 - Moeskroen kwam nooit in de problemen ondanks resem vertrokken sleutelpionnen

Aernout Van Lindt

Jupiler Pro League \\ Zulte Waregem
 
 
Reacties.