Jonathan David met voorsprong de duurste speler, Club Brugge breekt fenomenaal record met volledige kern

30 maart 2020 12:33

Het gespecialiseerde Transfermarkt.nl heeft de marktwaardes van de spelers in de Jupiler Pro League nog eens bijgewerkt. Club Brugge heeft met voorsprong de meest waardevolle kern, maar de speler met de hoogste marktwaarde is een Buffalo.

Met een geschatte marktwaarde van 25 miljoen euro is Jonathan David de duurste vogel van de Jupiler Pro League. De 20-jarige Canadees heeft een groot potentieel en is nu al levensbelangrijk voor KAA Gent. 

Kern van Club Brugge is 159,05 M euro waard

De jonge aanvaller houdt Krepin Diatta en Emmanuel Dennis van Club Brugge achter zich. Hun waardes worden geschat op 21 en 17 miljoen euro. En Club Brugge heeft nog tal van spelers die meer dan 5 miljoen euro waard zijn. Zo komt de totale geschatte waarde van hun kern uit op 159,05 miljoen euro.

Nooit was een Belgische club meer waard volgens Transfermarkt.nl. Door de goede jeugdwerking en de vele youngsters die hun kans kregen scoort ook Anderlecht erg hoog qua marktwaarde: 133,95 miljoen euro. Ten slotte bereikte ook Gent de kaap van 100 miljoen euro, zij het erg nipt: 100,65 M.

Hannes Van Gael

Jupiler Pro League \\ Beker van België \\ Anderlecht \\ Club Brugge \\ KAA Gent
 
 
Reacties.