"Anderlecht kan nog vijfde worden" en "Dan stoppen we de competitie, maar zonder kampioen". Zo maakt Coucke zich onmogelijk binnen de Pro League

30 maart 2020 07:35

Marc Coucke wil de competitie zo snel mogelijk hervatten én de play-offs afwerken. Enig probleem: de voorzitter van RSC Anderlecht staat alleen in die mening. En stilaan staat hij ook alleen binnen de Pro League...

De reputatie van Marc Coucke binnen de Pro League zit onder het vriespunt. Volgens Het Laatste Nieuws vinden de meeste clubleiders hem onberekenbaar en kan je de voorzitter van RSC Anderlecht niet op zijn woord geloven. 

En dat heeft Coucke enkel en alleen aan zichzelf te danken. Tijdens de conference call van de Pro League afgelopen woensdag schoot de mening van de zakenman alle kanten uit.

Coucke opperde dat de reguliere competitie én play-offs moeten afgewerkt worden, desnoods zonder publiek. "Want Anderlecht kan nog vijfde worden", wordt de preses van paars-wit geciteerd door andere clubleiders.

Coucke werd hard aangepakt. En al zeker toen hij opperde dat de andere optie een stopzetting van de competitie is... zonder kampioen. Mannaert stond wellicht klaar om Coucke door de telefoondraad te trekken.

Finale schot

En dan moest het finale schot nog komen. Uiteindelijk was er een consensus over de communicatie binnen de Pro League, maar dan vond Coucke het nodig om bij VTM te opperen dat er moet gevoetbald worden als het kan. "Het nieuwe seizoen. Dat begint dan op 15 september."

Jupiler Pro League \\ Beker van België \\ Anderlecht \\ Club Brugge \\ KRC Genk \\ KAA Gent \\ Standard
 
 
 
Reacties.