Cercle Brugge staat voor huizenhoog dilemma: flink doorbetalen voor Storck of alwéér op zoek gaan naar een nieuwe coach

01 april 2020 06:34

Met welke trainer start Cercle Brugge op 1 juli aan het nieuwe seizoen in de Jupiler Pro League. Het feit dat ze nog in de hoogste klasse zullen vertoeven hebben ze grotendeels te danken aan Bernd Storck, maar zijn contract loop straks af.

Maandag liet de Vereniging bij monde van voorzitter Vincent Goemaere al optekenen dat er nog veel financiële en sportieve onzekerheden zijn en dat de contractverlenging van de 57-jarige Duitser nog niet aan de orde is.

Nog niet met andere clubs gepraat

Betekent dat dan het einde van Bernd Storck bij Cercle Brugge? De trainer toont alvast begrip voor de beslissing van zijn werkgever. "Zolang de situatie niet genormaliseerd is, is het voor een vereniging als Cercle Brugge onmogelijk om een duidelijk zicht op het budget te krijgen", aldus Storck bij Het Laatste Nieuws.

De voorzitter hoopt natuurlijk de mirakelman aan boord te houden. Enerzijds wilde Storck vorig seizoen ook hogerop, maar vond hij geen club. Anderzijds wil hij niet opnieuw degradatievoetbal spelen en zullen zijn looneisen hoger liggen na wat hij dit jaar  geflikt heeft. Voorlopig heeft Cercle de garantie dat Storck nog niet met andere clubs gepraat heeft. Dat bevestigde Goemaere bij HLN.

Simon Wauters

Jupiler Pro League \\ Cercle Brugge
 
 
Reacties.