Beerschot en OHL in koor: "Graag promotiefinale gespeeld, maar gezondheid primeert"

02 april 2020 20:54

Beerschot won de heenwedstrijd van de promotiefinale met 1-0 van OHL. Het is nog maar de vraag of de terugwedstrijd nog kan gespeeld worden.

Beide teams reageerden donderdagavond met een identiek bericht via hun clubsite. “Door de uitbraak van het coronavirus is dit echter onmogelijk en is niets meer zoals het vroeger was.”

“We namen vandaag nota van de aanbeveling van de Raad van Bestuur van de Pro League om de competitie onmiddellijk stop te zetten. De beslissing ligt nu bij de Algemene Vergadering van de Pro League. Er is beslist om een werkgroep samen te stellen die zich buigt over de gevolgen van de stopzetting van de competitie.”

“De Pro League haalt, terecht, in zijn communicatie aan dat de gezondheid van elk individu belangrijk is. We gaan er dan ook vanuit dat de gezondheid van de spelers, staf en medewerkers van Beerschot en OH Leuven even belangrijk geacht wordt, dan deze van de andere teams die, om gezondheidsrisico’s te vermijden, niet meer aan het werk zullen komen na de definitieve stopzetting van het seizoen.”

“We wachten het verdere verloop en de werkzaamheden van de werkgroep af en we zullen als club de werkgroep steunen waar we kunnen in het vinden van oplossingen, in het belang van het Belgische voetbal, maar ook in het belang van onze club en voor onze supporters.”

Simon Wauters

2e klasse \\ OH Leuven \\ Beerschot
 
 
Reacties.