BREAKING: Raad van bestuur van de Pro League is duidelijk: "Competitie in 1A met onmiddellijke ingang stopzetten, waarschijnlijk ook geen bekerfinale en promotiefinale 1B"

02 april 2020 12:54

De raad van bestuur van de Pro League is duidelijk. Ze adviseren om de competitie met onmiddellijke ingang stop te zetten. Het zou betekenen dat Club Brugge kampioen is en dat er volgend jaar met 18 ploegen zal gespeeld worden in 1A.

De raad van bestuur van de Pro League heeft geadviseerd om de competitie met onmiddelijke ingang stop te zetten. Er komt dan geen laatste speeldag meer en Club Brugge is de nieuwe kampioen. 

AA Gent zal dan de voorronde van de Champions League spelen. Charleroi, Antwerp en Standard zullen dan weer naar de voorrondes gaan van de Europa League. Er is ook een advies om de bekerfinale niet te spelen. Een werkgroep bepaalt wie rechtstreeks naar de Europa League mag. De werkgroep zal ook beslissen over de formule voor volgend seizoen. Het is namelijk nog niet duidelijk of Waasland-Beveren in 1A blijft en of de promotiefinale van 1B tussen Beerschot en OH Leuven nog gespeeld zal worden. 

De Algemene Vergadering moet het wel nog goedkeuren, maar er zal sowieso een meerderheid van 80 procent voor te vinden zijn. Het seizoen 2019-2020 zit er dus op.

Jupiler Pro League
 
 
 
Reacties.