De 'Bronzen Duivels' uit 2015: Debuut in Bundesliga op zijn 17e en einde contract in juni: een buitenkans voor een Belgische club?

02 april 2020 16:18

De Belgische U17 pakte in 2015 brons op het WK in Chili. Wij gingen eens kijken hoe het vijf jaar later met die jongens gaat. Vandaag: Ismail Azzaoui.

Na Alper Ademoglu (lees HIER) en Orel Mangala (HIER) is Azzaoui al een derde speler uit deze generatie met een verleden bij Anderlecht.

Azzaoui was op het EK van goudwaarde voor de Jonge Duivels met drie doelpunten in vijf duels. Op het WK kwam hij maar twee keer in actie. Nadien doofde zijn rol bij de Belgische jeugdploegen uit.

De flankaanvaller verliet paars-wit in 2014 voor Tottenham en belandde in 2015 bij Wolfsburg, waar hij op zeventienjarige leeftijd debuteerde in de Bundesliga.

De Duitsers leenden hem in het seizoen 2017-2018 uit aan Willem II, waar hij het lang niet onaardig deed met vier doelpunten en zes assists in 24 wedstrijden in de Eredivisie.

De grote uitbraak bij de Wolven blijft voorlopig uit. Azzaoui zat de laatste drie wedstrijden voor de coronabreak wel op de bank bij de hoofdmacht, maar speelminuten zaten er niet in.  

Azzaoui is intussen 22 en in juni einde contract. Hij is op een leeftijd beland waarop hij moet spelen om zich verder te ontwikkelen. Hij zou volgend seizoen belangrijk kunnen zijn voor heel wat clubs uit 1A.

Simon Wauters

Jupiler Pro League \\ Bundesliga \\ Anderlecht \\ VfL Wolfsburg
 
 
Reacties.