Oostende sportief gered en pleit bij Licentiecommissie om verwevenheid Coucke te onderzoeken

02 april 2020 13:35

KV Oostende heeft zich gisteren bijna twee uur verdedigd in een videocall met de Licentiecommissie. Dat er veel vragen gingen zijn, wisten ze op voorhand. Maar KVO hoopt nog steeds dat de deal met Pacific Media Group erdoor komt.

Op 8 april gaat de Licentiecommissie zich uitspreken over het dossier van KVO. "Gisterenavond heeft KVO tijdens een anderhalf uur durende videoconferentie met de licentiecommissie haar licentiedossier verdedigd", laat Oostende weten in een persbericht.

"KVO gaat er nog steeds van uit dat er een overeenkomst kan worden gevonden tussen het Amerikaanse PMG en tribune-eigenaar Alychlo zodat de geplande overname en de vooropgestelde kapitaalsverhoging door PMG kan worden uitgevoerd. Aansluitend werd de licentiecommissie met aandrang verzocht om zich uit te spreken over de verbondenheid van Marc Coucke met KV Oostende."

Verwevenheid?

Oostende heeft de Licentiecommissie onder meer gewezen op de constructies die de 6,2 miljoen schulden heeft doen ontstaan. Daarbij hebben ze feiten en documenten bovengehaald om aan te tonen dat Coucke nog steeds invloed heeft op Oostende en dus op het wel of niet verkrijgen van de licentie.

Men hoopt dat er eindelijk een akkoord tussen PMG en Alychlo uit de bus valt zodanig dat ze hun dossier helemaal in orde kunnen krijgen. Dat Oostende zo goed als zeker in 1A blijft kan ook wel een positieve invloed hebben op de Amerikanen. Voor Coucke is het misschien ook wel beter dat dit voor eens en altijd opgelost wordt zodanig dat het niet elke keer terugkeert. Oostende heeft immers nog niet het achterste van de tong laten zien qua concrete cijfers. Dat zou wel eens kunnen gebeuren als ze zich uiteindelijk tot het BAS moeten wenden om hun licentie te verkrijgen.

Nils Wens

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ KV Oostende
 
 
Reacties.