Vandaag moet er beslist worden, maar spelen in juli is in België onmogelijk

02 april 2020 05:47

Vandaag komt de Pro League weer virtueel samen en moet er beslist worden wat ze met de rest van de competitie gaan doen. De UEFA wil tegen 3 augustus de namen hebben van de ploegen die Europees spelen. Voetballen in juli is geen optie in België.

Met de dreigende schadeclaim van Telenet boven het hoofd (die willen de laatste schijf van 20 miljoen niet betalen als er geen voetbal meer komt) zal er binnen de Pro League vergaderd worden over volgend voorstel: de trainingen hervatten op 4 mei indien mogelijk en begin juni de volledige play-off 1 nog afwerken. Play-off 2 zou dan in 'petit comité' gespeeld worden met de nummers 7 tot 10.

Dat zou dus wel betekenen dat play-off 1 tot in juli loopt. En daar hebben weinig ploegen zin in. 19 ploegen waren vorige week al voor een onmiddellijke stopzetting van de competitie en intussen hebben zich daar ook Charleroi en Standard bij aangesloten. Iedereen wil extra kosten nu vermijden. Er werd binnen de Pro League ook al beslist om voor eind juni de competitie af te werken.

Behalve Anderlecht, Genk en Gent wil iedereen ermee stoppen. Om het voorstel er door te krijgen is er een meerderheid van 80 procent nodig en die gaat er nooit zijn. Voetballen in juli is onmogelijk. Benieuwd hoe ze er deze namiddag dan wel gaan uitkomen... 

Nils Wens

Jupiler Pro League \\ Beker van België \\ Anderlecht \\ Charleroi \\ Club Brugge \\ KRC Genk \\ KAA Gent \\ Standard \\ Zulte Waregem \\ KV Mechelen
 
 
Reacties.