Al meteen overleg tussen UEFA, Pro League en KBVB: "Niet akkoord met dwingende aanpak"

03 april 2020 12:36

Als het aan de UEFA ligt dan wordt er in België nog wel gevoetbald dit seizoen. De Pro League en de KBVB zijn nu in overleg met de Europese voetbalbond nadat laatstgenoemde met zware sancties dreigde.

Donderdag deelde de Raad van Bestuur van de Pro League mee dat ze de competitie willen stopzetten. Met andere woorden geen speeldag 30 en play-offs meer en dat is niet naar de zin van UEFA, die de deadline om nationale competities af te werken verlengde tot 3 augustus.

De UEFA dreigt zelfs met uitsluiting van Belgische clubs in de Champions League en Europa League. Vrijdag vond er echter al een overleg plaats tussen de KBVB, Pro League en UEFA, waarin de Belgische instanties hun argumenten tot stopzetting voorlegden. Volgende week praten ze opnieuw.

Dit was het persbericht van de Pro League en de KBVB na het overleg met UEFA:

Deze vrijdagochtend werd een conference call van ruim een uur belegd tussen UEFA, de KBVB en de Pro League.

Tijdens dit overleg, dat plaatsvond in een constructieve sfeer, duidden de bestuurders van het Belgische voetbal hun motieven inzake volksgezondheid en de economische argumenten die de basis vormden voor de aanbeveling die de Raad van Bestuur van de Pro League gisteren formuleerde. Ze gaven ook aan dat ze niet akkoord zouden gaan met een aanpak die liga's dwingt om hun competities verder te zetten in de huidige algemene gezondheidscrisis, op straffe van uitsluiting uit de Europese clubcompetities van het volgende seizoen.

Zowel de KBVB als de Pro League zijn grote voorstanders van de solidariteit binnen het Europese voetbal. Net vanuit deze solidariteit pleitten onze vertegenwoordigers voor een beleid dat het mogelijk maakt om deze situatie aan te pakken met respect voor de specifieke context van elke liga.

Er werd alvast een nieuwe call vastgelegd. Deze vindt plaats over een week.

Jelle Heyman

Jupiler Pro League \\ Beker van België \\ Anderlecht \\ Club Brugge \\ KRC Genk \\ KAA Gent
 
 
Reacties.