Transfervrije Duivels en spelers in de Pro League, lagere marktwaardes en een nieuwe deadline: op naar de meest bizarre 'zomermercato ooit'?


Foto: © photonews 04 april 2020 17:37

Het wordt wellicht een van de vreemdste transferzomers en daar zit het coronavirus voor iets tussen. De bedragen zouden wel eens flink kunnen zakken en het kan zijn dat er tot 31 december naar hartenlust kan getransfereerd worden.

De UEFA zette de deur open voor hun leden om nationale competities toch nog tot een normaal einde te brengen, als dat door het coronavirus niet mogelijk zou zijn voor 30 juni. De nieuwe deadline is 3 augustus. Spelerscontracten zouden dan wel eens automatisch verlengd kunnen worden, waardoor ook de zomermercato op een ander moment moet worden gehouden.

Tot 31 december transfereren?

Het Franse l'Équipe bracht naar buiten dat wereldvoetbalbond FIFA overwoog om de mercato te begrenzen van de eerste dag na het huidige kampioenschap, tot 31 december 2020. Transfereren doorheen het seizoen dus, al was dat bij veel kampioenschappen ook al het geval.

Dit jaar hoeven we ons ook niet aan exuberante bedragen te verwachten. Spelers hebben geen groot toernooi om zich te presenteren aan gegadigde clubs en de coronacrisis kost club tonnen geld. Spelers aankopen zal misschien geen hoofdzaak zijn deze zomer en zelfs heel wat spelers zagen hun aflopende contracten niet verlengd worden. 

Rode Duivels

Dat is onder meer het geval bij drie Rode Duivels. Zo zijn Thomas Meunier, Dries Mertens en Jan Vertonghen vanaf 30 juni transfervrij. Ze zouden de clubs wel eens voor het uitkiezen kunnen hebben. Wiens spaarpot te klein is geworden voor aankopen kan zich altijd nog met een gratis speler versterken.

Ook in de Belgische competitie zou het tot meer vrije spelers kunnen leiden. Veel clubs hadden een optie tot en met 31 maart om een spelers langer aan zich te binden, maar die hebben ze moeten laten verlopen omdat er geen financiële zekerheid is. 

Premier League \\ Serie A \\ Tottenham \\ PSG \\ België \\ Napoli
 
 
 
Reacties.