Uitgerekend: meeste spelerswissels in Zuid-Amerika, maar bij welke Belgische clubs is er het grootste verloop en wie is de verrassende 'trouwste' ploeg van 1A?

07 april 2020 17:32

De Belgische competitie wordt al eens omschreven als een transitcompetitie en dat klopt voor een groot deel wel, maar het kan nóg erger. En bij welke Belgische clubs zijn de spelers het meest en minst trouw?

Het CIES becijferde de cijfers van de voorbije vijf seizoenen en het verloop van de spelers. Vooral in Zuid-Amerika krijgen héél veel verschillende spelers hun kans.

Koploper van het internationale peloton is het Colombiaanse Deportivo Pasto met liefst 176 gebruikte spelers sinds 2015.

In de Jupiler Pro League is van de ploegen die dit jaar in 1A speelden Moeskroen de koploper met 126 gebruikte spelers, Cercle Brugge en STVV vervolledigen het podium.

Bij Charleroi zijn de spelers dan weer heel wat trouwer: zij gebruikten de voorbije vijf seizoenen maar 62 spelers (en twee coaches). Ook Oostende en Mechelen hebben 'trouwe spelers', waardoor er iets minder spelers werden gebruikt.

Aernout Van Lindt

Jupiler Pro League \\ Beker van België \\ Anderlecht \\ Antwerp \\ Charleroi \\ Club Brugge \\ KRC Genk \\ KAA Gent \\ Standard \\ STVV \\ Zulte Waregem \\ Cercle Brugge \\ Eupen \\ KV Oostende \\ KV Mechelen \\ KV Kortrijk \\ Moeskroen \\ SK Beveren
 
 
Reacties.