Bayern en Duitse topclubs staan 20 miljoen euro af, in België vooral protest na vraag om 'financiële solidariteit'

08 april 2020 10:25

Door de coronacrisis gaan veel clubs financieel moeilijke tijden tegemoet. Anderlecht stelde maximale solidariteit voor, maar dat werd niet door iedereen met even veel enthousiasme onthaald.

Zo was Club Brugge niet te spreken over het voorstel en zei Charleroi dat het niets verschuldigd was aan andere clubs. Het voorstel kon ook van steun genieten, maar er is nog een héél lange weg af te leggen wil de vraag tot solidariteit van Anderlecht beantwoord worden.

Geste van Bayern en co

In Duitsland is de situatie helemaal anders, maakte Het Laatste Nieuws de vergelijking op met de Bundesliga. Daar stelden de grote vier ploegen -Bayern München, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen en RB Leipzig- 20 miljoen euro aan eigen middelen ter beschikking voor andere clubs.

Een mooie geste, maar pakweg Club Brugge en Charleroi zijn Bayern München niet. In het seizoen 2018/19 draaide de Rekordmeister nog een omzet van 660 miljoen euro (bron: Deloitte). Club Brugge kwam niet aan honderd miljoen.

Hannes Van Gael

Jupiler Pro League \\ Bundesliga \\ Beker van België \\ Anderlecht \\ Club Brugge \\ Bayern München \\ Borussia Dortmund
 
 
Reacties.