Sporting Lokeren krijgt geen licenties, deze vijf clubs (inclusief Anderlecht) vandaag ook met de daver op het lijf - eentje staat zelfs al te koop

08 april 2020 14:38

Woensdag 8 april is d-day voor heel wat Belgische clubs. Normaal gezien valt vandaag de beslissing over de toekenning van de licenties voor 1A en 1B. Maar het zou wel eens een vreemde dag kunnen worden.

Sporting Lokeren gaf zelf al toe geen licentie te zullen krijgen, maar maakt zich sterk tegen 10 mei bij het BAS een sterk dossier te kunnen voorleggen. Sowieso zijn ze niet de enige ploeg die in de problemen zit. KV Oostende maakt voorlopig ook geen aanspraak op een licentie zolang er geen overnamedeal beklonken is.

Ook Roeselare en Virton zitten zoals geweten al in moeilijke papieren, maar daar is nu ook Lommel bijgekomen. Eigenaar Udi Shochatovitch wil geen bankgaranties geven, de club zou ondertussen zelfs al te verkopen staan op de internationale markt.

Anderlecht?

En dan is er nog het geval Anderlecht. Virton, Oostende en Waasland-Beveren vielen de licentie van paars-wit al openlijk aan en - ondanks een positief advies van Nils Van Branteghem - ook dat zou wel eens flink kunnen doorwegen.

Vanuit Eerste Amateurklasse zijn er bovendien niet al te veel ploegen die een licentie aanvroegen, dus zouden we wel eens op weg kunnen zijn naar een erg bevreemdende competitie volgend jaar met minder dan 24 profclubs. Hoe dat dan zal worden geregeld is nog koffiedik kijken - mogelijk kan er pas na 10 mei beslist worden.

Redactie

Jupiler Pro League \\ 2e klasse \\ Anderlecht \\ Sporting Lokeren \\ Virton \\ Roeselare \\ KV Oostende \\ Lommel SK
 
 
Reacties.