Standard lijkt in eigen voet geschoten te hebben: 'gestrafte' spelers zouden straks gewoon transfervrij weg kunnen

09 april 2020 07:41

Heeft Standard willens nillens aan kapitaalvernietiging gedaan? De zeven gestrafte spelers hebben straks misschien wel een legale voet om op te staan als ze transfervrij willen vertrekken.

Standard zette zeven spelers op technische werkloosheid omdat ze niet akkoord gingen met de loonsvermindering. Die zeven spelers zijn wel niet van plan om de uitkering aan te vragen omdat ze niet willen profiteren van het systeem. Maar hebben ze straks een legale stok achter de deur als ze transfervrij zouden willen vertrekken? 

Volgens juristen kan het. Een werknemer die op technische werkloosheid gezet wordt, kan immers meteen aan de slag elders. Met beperkte opzegtermijn en dito compensatie. In het voetbal zouden ze hun spelers wel aan hun contract willen houden. 

Overmacht of economische redenen?

Bij overmacht is dat inderdaad zo, maar volgens HLN zou het hier om economische redenen kunnen gaan. Staan de spelers op technische werkloosheid door overmacht of door economische redenen. Omdat Standard niet heel zijn kern op technische werkloosheid zette, lijkt het niet om overmacht te gaan, maar om economische redenen.

Als dan één rechter zou oordelen dat het om economische redenen gaat, zouden ze vrij van club mogen veranderen. In ieder geval zijn de spelers niet meer van plan om voor Standard te spelen na heel de miserie.

Jelle Heyman

Jupiler Pro League \\ Standard
 
 
Reacties.