JPL-clubs betaalden 46 miljoen aan makelaars: Anderlecht koploper, Bayat blijft koning in België

10 april 2020 17:49

De KBVB kwam vrijdagnamiddag met cijfers betreffende de verdiensten van de makelaars van het afgelopen jaar naar buiten. Er vielen toch enkele opvallende zaken te noteren.

Zo blijkt dat Anderlecht met 7,2 miljoen euro het meeste uitgeeft aan makelaars. Vorig seizoen gaven de Brusselaars maar liefst dertien miljoen euro uit. Op de tweede plaats staat Club Brugge met 5,8 miljoen euro, dat is een stijging van 4,8 miljoen ten opzichte van vorig seizoen. 

Standard staat op plek drie met 4,3 miljoen euro. Daarna volgen AA Gent en KRC Genk. in totaal incasseerden makelaars een som van 46,3 miljoen euro. Dit omvat alle transfers van Eerste Klasse A en Eerste Klasse B samen. 

De Belgische clubs spendeerden in totaal zo’n 190 miljoen euro aan transfers en brachten een recordsom van 302 miljoen euro van ontvangen transfergelden in het laatje.

Koning Bayat

Nog opvallend: Mogi Bayat blijft de bezigste bij in de Belgische transfercarrousel, ondanks het gerechtelijk onderzoek dat tegen hem loopt omwille van witwaspraktijken. Vorig seizoen was de gecontesteerde makelaar bij 44 deals betrokken, transfers en contractverlengingen inclusief.

Clint Vens

Jupiler Pro League \\ Beker van België \\ Anderlecht \\ Club Brugge
 
 
Reacties.