UPDATE: Barcelona bevestigt ontslag van maar liefst zes bestuursleden en dreigt met gerechtelijke stappen na beschuldigingen corruptie

10 april 2020 16:45

Het stormt in Catalonië. FC Barcelona kon op het veld nog niet overtuigen en ook in de bestuurskamer wijzen niet alle neuzen in dezelfde richting. De chaos is nu compleet met het ontslag van zes bestuursleden.

El Mundo Deportivo beweert te weten dat Josep Bartomeu van plan is om die staatsgreep te plegen. De voorzitter heeft nog anderhalf jaar te gaan in zijn termijn, maar wil zijn macht uitbreiden. 

Dat doet hij door elk bestuurslid die een andere mening heeft simpelweg weg te promoveren. Op die manier zitten kritische stemmen niet langer in de Algemene Vergadering van de topclub en kan Bartomeu zijn zin doen. 

En kritiek is er dit seizoen al geweest bij Barça. Lionel Messi stond neus aan neus met technisch directeur Eric Abidal, terwijl Bartomeu een verklaring moest afleggen om geruchten rond zwartmakerij van zijn sterspelers te ontkennen.

UPDATE: De chaos bij Barcelona is nu compleet. De Blaugrana bevestigen dat vicevoorzitters Emili Rousaud en Enrique Tombas plus bestuursleden Silvio Elias, Josep Pont, Jordi Calsamiglia en Maria Texidor de club verlieten. Bovendien dreigen de Catalanen gerechtelijke stappen te ondernemen nadat Rousaud de club beschuldigde van corruptie.  

In een persmededeling worden de aantijgingen ten stelligste ontkend: “Na de ernstige en ongegronde beschuldigingen van Emili Rousaud, ontkent FC Barcelona met klem elke vorm van corruptie en de club behoudt zich het recht voor indienen van eventuele strafrechtelijke acties."

Clint Vens

La Liga \\ Barcelona
 
 
Reacties.