Bayat blijft koning in België... Hoe kan dat? "Clubs kunnen niet zonder hem, dat is de realiteit"

11 april 2020 09:40

46 miljoen aan makelaarskosten gaven onze clubs uit. Een daling, maar nog steeds een bedrag dat hallucinant te noemen is. Mogi Bayat gaat trouwens weer met een groot deel van de koek lopen. Hoe kan dat na Propere Handen?

Volgens Thomas Peeters van de Universiteit van Rotterdam kan België als klein land geen eigen regels afdwingen op de internationale markt. "Makelaars bieden nu eenmaal een service aan die veel clubs niet kunnen vervangen door iets anders", zegt hij bij Sporza. "Veel voetballers die zich laten vertegenwoordigen hebben die makelaars ook nodig om professioneel te kunnen werken. De meeste spelers hebben zelf geen kaas gegeten van het onderhandelen van contracten. Ze willen een omkadering, maar sommige makelaars zullen dat iets meer ter goeder trouw doen dan anderen."

Enter... Mogi. "Dat zegt mij dat de posities die zijn ingenomen voor het voetbalschandaal begon, nog steeds waardevol zijn. Bayat heeft een heel groot en sterk netwerk. Hij heeft veel spelers in zijn portefeuille die onze clubs interesseren. Zo kunnen clubs gewoon niet buiten de persoon Bayat. Je kan dat zeer spijtig vinden, maar het is de realiteit. Dat wordt nog maar eens bevestigd."

Hannes Van Gael

Jupiler Pro League \\ Beker van België \\ Anderlecht \\ Antwerp \\ Club Brugge \\ KRC Genk \\ KAA Gent \\ Standard
 
 
Reacties.