Dat zullen ze graag horen bij andere clubs! Virton wil dat iedereen een licentie krijgt door het coronavirus

15 april 2020 06:32

Virton is een van de zeven profclubs die geen licentie kon krijgen voor de commissie. Bij het Belgisch Arbitragehof voor Sport (BAS) gaan ze die alsnog proberen te verkrijgen.

De Luxemburgse club wordt naar het amateurvoetbal teruggezet indien het geen licentie krijgt en het probeert daar alle mogelijke middelen voor in te zetten. Nadat het eerder al de legaliteit van de licentievoorwaarden - die vindt men bij Virton discriminerend - in twijfel trok bij het BAS, gaat de club nog een stapje verder.

Naar Oostenrijks model

Ze willen dat iedere club zijn licentie krijgt, schrijft Het Nieuwsblad woensdagochtend. De reden daarvoor is gerelateerd met het coronavirus. Door de crisis zijn de budgetten in de dossiers gedateerd en niet langer realistisch.

Virton baseert zich op de Oostenrijkse competitie, waar de licentiecommissie op een uitgesteld tijdstip en met andere criteria over de licenties zal oordelen. Alle clubs mogen daar aan het volgende seizoen beginnen.

Hannes Van Gael

Jupiler Pro League \\ 2e klasse \\ Anderlecht \\ Sporting Lokeren \\ Standard \\ Virton \\ Roeselare \\ KV Oostende \\ Lommel SK \\ Moeskroen
 
 
Reacties.