Degryse ziet De Ketelaere in zijn eigen voetsporen treden: "Wanner gaat Vanaken weg?"

16 april 2020 07:10

Club Brugge brak het contract van Charles De Ketelaere open tot medio 2023. Eindelijk lijkt er nog eens een aanvaller uit de blauw-zwarte jeugdacademie helemaal door te breken. Dat is geleden van1983. Zijn naam: ene Marc Degryse.

Charles De Ketelaere staat voor het seizoen van de bevestiging. Maar we overdrijven niet als we zeggen dat de 19-jarige aanvallende middenvelder de komende seizoenen de draaischijf van Club Brugge zal vormen. 

"Er is niets mooiers dan doorbreken vanuit de jeugd", vertelt ervaringsdeskundige Marc Degryse in Het Laatste Nieuws. "Dichtbij familie en vrienden én bij een topclub. Dat beseft De Ketelaere ook."

Bovendien kan de youngster nergens beter zitten dan op Jan Breydel. "De tijden zijn veranderd, hé. Je moet niet langer naar het buitenland om in betere omstandigheden te kunnen trainen."

"Hij zit veel beter bij Club Brugge", gaat de voormalige Gouden Schoen verder. "Ze strijden elk seizoen voor de titel en zetten zelfs de toon. Hij kan binnenkort een bepalende speler zijn in het nieuwe stadion. Dat zit ook in het achterhoofd."

Charles De Ketelaere kan binnenkort een bepalende speler zijn van Club Brugge in het nieuwe stadion. Dat zit ook in het achterhoofd - Marc Degryse

Ook Degryse beseft dat er een dipje zal komen. "Maar dat moet hij dan ook snel achter zich laten. Wanneer gaat Hans Vanaken weg? Want De Ketelaere zal tot dan een andere rol moeten vervullen. Ik zie hem alleszins liefst zo hoog mogelijk spelen. Hij heeft de kwaliteiten om de beste voetballer van België te worden."

Manuel Gonzalez

Beker van België \\ Club Brugge
 
 
Reacties.