Na Oostende is andere profclub nog steeds van plan om licentie Anderlecht aan te vallen: "De realiteit toont aan dat de regels niet bij elke club op eenzelfde manier worden toegepast"

16 april 2020 08:14

KV Oostende heeft beslist om de licentie van RSC Anderlecht dan toch niet aan te vechten. Maar dat wil niet zeggen dat paars-wit op beide oren kan slapen. Er is nog een tweede club die de plannen gaat doordrijven.

"KVO Oostende wil in alle luwte werken aan het licentiedossier en gaat RSC Anderlecht niet aanvallen", klinkt het in West-Vlaanderen. Het volledige verhaal kan je HIER nog eens nalezen.

Maar er zal nog steeds een paars-wit dossier worden behandeld voor het BAS. Excelsior Virton - die andere profclub die zich vragen stelt bij de Brusselse situatie - gaat de plannen uitvoeren. 

De tweedeklasser wijst nog steeds naar de dubbele rol van Wouter Vandenhaute én naar de belangenvermenging van Marc Coucke bij KV Oostende. Virton is ervan overtuigd dat ze met een sterk dossier het beroep gaan aanvatten.

"De KBVB heeft duidelijke regels rond belangenvermening", klinkt het bij de groenhemden. "De realiteit toont aan dat de regels niet bij elke club op eenzelfde manier worden toegepast."

Heeft Anderlecht dezelfde behandeling als Moeskroen gekregen? En zijn er clubs waar een makelaar een belangrijke rol spelen hun licentie ontnomen? - Excelsior Virton

De geweigerde licentie voor Royal Excel Mouscron wordt er zelfs bijgehaald. "Heeft Anderlecht dezelfde behandeling als Moeskroen gekregen? En zijn er clubs waar een makelaar een belangrijke rol spelen hun licentie ontnomen? Het zijn vragen die we aan het BAS zullen stellen."

Manuel Gonzalez

Jupiler Pro League \\ 2e klasse \\ Anderlecht \\ Virton
 
 
Reacties.