CEO van STVV meet de schade op: "Ik schat dat die in de honderdduizenden loopt"

17 april 2020 10:54

De Belgische clubs krijgen momenteel ook klappen door het stilliggen van de competitie. De Japanse CEO van STVV, Tatayuki Tateishi, weet nu al dat zijn club al heel veel geld verloren heeft.

"Ik heb toch massa's vergaderingen online gedaan. Ik ben heel veel bezig geweest de voorbije weken om de communicatie met Japan te verbeteren. En we hebben een eerste opmeting proberen te doen van de financiële gevolgen van COVID-19", zegt hij in HBvL.

De schade opmeten dus... “Als je niet kan voetballen, leidt een club altijd financiële schade. Onze inkomsten van thuiswedstrijden vallen helemaal weg. Nu een cijfer daarop plakken is moeilijk. Maar ik schat dat die sowieso in de honderdduizenden euro's loopt.”

Eigenaar DMM.com zal dus waarschijnlijk over de brug moeten komen als STVV volgend seizoen vooruit wil gaan. “Laat ons eerst onze financiële verliezen bekijken na deze coronavlaag. Dat verlies goedmaken zal al zwaar zijn voor een club als STVV, maar dat is ook het geval voor andere ploegen. Onze financiële mensen doen die boekhouding momenteel. Pas nadien zal ik weten hoe clubeigenaar DMM.com reageert.”

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ STVV
 
 
Reacties.