Clement legt uit waarom hij na Genks kampioenenjaar vertrok en voor Club Brugge koos: "Volgens mij waren we geen kampioen geworden als ik toen al had gekozen"

17 april 2020 07:45

Philippe Clement loodste KRC Genk vorig seizoen naar de Belgische landstitel. De coach besloot echter om meteen te vertrekken. Hij legt nu ook uit waarom.

De keuze van Philippe Clement hield de Belgische voetbalwereld wekenlang in de ban. Uiteindelijk trok de coach de poorten van de Luminus Arena achter zich dicht en koos hij voor een terugkeer naar Club Brugge. 

“Ik had al weet van de interesse voor de start van play-off 1”, bekent Clement in Hoogvliegers. “Ik liet mijn zaakwaarnemer toen weten dat we na het seizoen een beslissing zouden nemen. Volgens mij waren we geen kampioen geworden als ik toen al had gekozen.”

Ik had het gevoel dat ik in Genk niet beter kon doen. Bovendien wist ik dat er een pak sterkhouders zouden vertrekken - Philippe Clement

Clement legt nu ook voor het eerst echt uit waarom hij voor blauw-zwart koos. “Ik had het gevoel dat ik in Genk niet beter kon doen. Bovendien wist ik dat er een pak sterkhouders zouden vertrekken.”

Manuel Gonzalez

Jupiler Pro League \\ Beker van België \\ Club Brugge \\ KRC Genk
 
 
Reacties.